БСП - Хасково изрази писмено възмущение от изявленията на кмета на сесията
БСП - Хасково изрази писмено възмущение от изявленията на кмета на сесията / Dariknews.bg, архив

"Изпълнителното бюро на Общински съвет на БСП - Хасково изразява своето възмущение от начина, по който протече дебатът в Общински съвет - Хасково на 29 май 2015г.”, се казва в писмо от хасковската организация на партията, разпратено днес до медиите. „Използваната от кмета риторика принизява работата на Общинския съвет, не спомага за утвърждаване авторитета на институцията и подкопава доверието в местното самоуправление”, допълват местните социалисти в писмото, подписано от председателя на Общинския съвет на БСП в Хасково Иван Станчев.

В петък на сесията кметът Георги Иванов заяви от трибуната: „Г-н Драганов (общинският съветник от БСП Божидар Драганов - б.а.), вие се виждате с другаря Станчев, пък те с този Чавдар Георгиев (депутатът от БСП от 29-и МИР - б.а.) си ходят, мисля, че така все заедно се движат. Абе, тоя Георгиев гей ли е или педераст? И този Чавдар Георгиев има ли нещо общо с пренасянето на ония 40 000 лв., които обяви Георги Гергов, че всеки месец са плащали на някой си?”.

Вчера по телефона Чавдар Георгиев заяви, че каквато е културата на кмета, такова е и кметуването му и че няма да го съди, защото не иска да влиза в неговия сценарий.