/ Дарик радио, Хасково
Дежурен съдия остави в ареста двамата мъже, които са обвинени за убийството на 53-годишна жена в Харманли. С постоянна мярка за неотклонение от днес са Андрей Демирев и Асен Ангелов.

Обвинените за убийство в Харманли признали в полицията

Убийството бе извършено в неделя, а три дни след това разплетено. Както Дарик радио съобщи вчера, двамата мъже са направили признания и са описали случилото си в детайли.

Жената е била първо изнасилена, а след това зверски пребита до смърт. Дарик радио научи, че двамата са пили бира, след това са погълнали 2 л ракия и след това отново бира.

Двама мъже са арестувани за убийството на 53-годишната жена в Харманли

На улицата са срещнала жертвата си, която също е била в безпомощно състояние заради поет алкохол. Двамата са поискали секс от нея, но тя отказала. Тогава Андрей Демирев и Асен Ангелов я задърпали в изоставен терен около стадиона в Харманли, пребили я и дори скачали с крака върху главата й, установили разследващите.

Убиха 53-годишна жена в Харманли

Освен това са опитали да палят косата на жертвата си. Според запознати, арестуваните след като я умъртвили поискали да ходят да търсят други момичета. Днес делото за мярката за неотклонение се гледа при закрити врата.

Според съдия Филип Филипов, искането на държавното обвинение е изцяло основателно. Пред съда Андрей и Асен са изразили съжаление. Юристи обаче смятат, че разкаянието им е фалшиво. Прокурорът по делото Петър Мидов обясни, че това убийство е едно от най-бруталните до този момент в Хасковска област.

Адвокатите отказаха да говорят. Криминалистите са убедени, че двамата са употребили и наркотици освен алкохол. Част от експертизите не са готови.