6 от клубовете в региона с пилотни проекти Спорт за децата в детските градини
6 от клубовете в региона с пилотни проекти Спорт за децата в детските градини / DarikNews, архив

 

Стартира пилотната програма на министерството на физическото възпитание „Спорт за децата в детските градини”. За област Хасково от подадените 9 проекта, са одобрени 6, информира главният експерт на министерството за региона Силвия Тенчева. Финансиране по програмата ще получат:хандбален клуб „Хасково”-жени; клуб по аеробика „Виолена”-Хасково; СК”Джудо”-Тополовград; СК”Вапцаров”-Димитровград;СК Бугари”-Димитровград и ФК”Димитровград-1947”.

Това е първата подобна програма, насочена към най-малките- децата в детските градини. Заниманията с тях, които спортните специалисти от одобрените клубове ще водят на място, са безплатни. Тренировките ще бъдат два пъти седмично, по 30 минути. Продължителността на проектите е 6 месеца, а закупените спортни уреди и пособия ще останат за детските заведения, обясни Силвия Тенчева.

 

Стартира и процедурата по кандидатстване с проекти по Програмата на МФВС "Спорт за децата в свободното време” за 2013 г. Крайният срок е 1 декември. Образците на формулярите и документите за кандидатстване, са публикувани в интернет портала на МФВС, секция „Дейности”, Физическо възпитание и спорт в свободното време, Програма „Спорт за децата в свободното време” по направления „Начално обучение по вид спорт” и „Спортни занимания през ваканциите”, съобщи още Силвия Тенчева.