обществена поръчка
обществена поръчка / Община Хасково
6 фирми са подали оферти по обществената поръчка за избор на фирма изпълнител на ремонта на стадион „ Хасково“.  Офертите бяха отворени днес в 10 часа от комисия с председател зам.кмета Велин Балкански в  присъствие на представители на кандидатстващи фими и журналисти. Предстои отварянето на ценовите оферти след установяване на подадената документация от фирмите.
Максималната стойност на поръчката не може да надвишава: 595 469.87 лв
От тях до 305 193,87 лв са за ремонт на тревното покритие на стадион „Хасково“. 290 276 лева са изграждане на лекоатлетическа писта на стадион „ Хасково

Строителството се възлага във връзка с Договор за финансово подпомагане на строителството и ремонта на спортни обекти и съоръжения между Министерството на младежта и спорта и Община Хасково. Строителните дейности ще бъдат изпълнени във връзка с получено финансово подпомагане от Министерството на младежта и спорта на проектно предложение на Община Хасково: “Ремонт на официален терен на стадион „Хасково“ и изграждане на лекоатлетическа писта на стадион „Хасково“

Строително-ремонтните работи на официалния терен на стадион „Хасково“ обхващат оформяне на коренова зона, изпълнение на дренаж и автоматична поливна система. За целта ще се изпълнят изкопни работи, подравняване с лазерен грейдер на основата и последващото й уплътняване преди полагането на дренажните тръби.  По оформянето на кореновата зона ще бъдат извършени следните дейности: доставка, полагане и подравняване, както и уплътняване на същата с лазерен грейдер. Ще се достави професионално сертифициран спортен чим за интензивно натоварване. Същият ще бъде лазерно подрязан в момента на изваждане, с вградена ПВЦ мрежа за здравина. Ще се извърши и наторяване на с разтворима гранулирана тор. Кореновата зона трябва да съдържа 75% селектиран пясък и 25% хумус и органични вещества. Дебелината на тревния чим да е не по-малка от 3см, а основата на чима да е с мин. 80% пясък. Ще се  изпълнени поливна система за тревната настилка, която включва полагане и монтиране на разпръсквачи, тръби и фасонни части, както и управление на поливната инсталация и изграждане на помпена станция. Предвижда се и доставка и монтаж на резервоар 20м3, вкл. автоматик при пълнене и свързващи звена.
Строително-монтажните работи по изграждането на лекоатлетическа писта на стадион „Хасково“ обхваща следните видове работи: изкоп с дълбочина 30см, вкл. извозване до депо и уплътнение на земното легло; доставка и полагане на трошено-каменна фракция, вкл. уплътняването й; доставка и полагане на асфалтобетон с едра зърнометрия с дебелина 4 см за основа; доставка и полагане на асфалтобетон с финна зърнометрия с дебелина 4 см за финиш; доставка и монтаж /с консумативи и разчертаване/ на двуслойна лекоатлетическа настилка за бягане. Лекоатлетическата писта трябва да е с обща дебелина 13,5мм, включително долен еластичен каучуков слой, горен повърхностен слой от цветни EPDM гранули, положени върху равномерно разлят цветен полиуретан. Предвижда се още доставка и полагане на бетонов бордюр от външната страна на пистата.

Срокът на изпълнение на поръчката е не по-малко  от 60   и не повече от 100   календарни дни, считано от датата на договора, до подписване на окончателен приемо-предавателен протокол, с който се установява, че възложените с Договора строително-ремонтни работи са завършени и обекта се предава от Строителя на Възложителя.