Община Димитровград
Община Димитровград / DarikNews.bg, Архив
5% отстъпка ще ползват гражданите и юридическите лица, които заплатят своите данъци в пълен размер до края на месец април, информират от община Димитровград. Намалението важи за данък недвижими имоти и данък МПС.

Освен на касите на отдел "Приходи", плащането на данък сгради и такса битови отпадъци може да стане и по електронен път през сайта на общината или ПОС терминал, а от началото на тази година- и чрез интернет системата ИПЕЙ, както и чрез касите на ИЗИПЕЙ. Дължимите суми всеки може да провери на сайта на община Димитровград в раздел "Е-услуги" - "Справки за дължими данъци и такси". Работното време на отдел "Приходи" е всеки делничен ден от 8.30ч. до 17.00ч. без прекъсване.

След задължителното въвеждане на Общия регламент за защита на личните данни GDPR от 25.05.2018г. филтрите при справка по електронен път за данъците на гражданите изискват въвеждането освен на ЕГН за физически лица или булстат за юридическите, също и входящия номер и датата на декларация от предходни години. Входящия номер и датата са вписани в съобщението, изпратено от отдел "Приходи" на общината до всеки гражданин, уточняват от димитровградската администрация. 

За моторните превозни средства, които нямат отразена екологична категория в големия талон на автомобила се счита, че нямат екологична категория и се облагат с най-висока ставка на данъка. За да бъде определена категорията, собственикът трябва да се снабди с документ от производителя или официалния вносител на марката за България, като предостави същия на сектор "Пътна полиция" за корекция на данните в талона, обясняват още от общината в Димитровград.