надпис "Полиция"
надпис "Полиция"

Опит да подкупи полицаи е направил 24-годишен, управлявал “Фолксваген”, съобщават от ОД на МВР-Хасково. Младият мъж от пловдивското село Караджалово бил спрян за проверка на булевард „Раковски“ в Хасково в 2.10 ч.

При поискване на документите му за самоличност, шофьорът не ги представил и подхвърлил банкнота от 20 лева в служебния автомобил на униформените.

Той е задържан до 24 часа и по случая е стартиралото бързо производство, допълват от полицията.

С полицейска мярка за задържане в ареста е и пиян шофьор. Тази сутрин в 2,45 часа, на улица „Ив.Вазов“ в Симеоновград, автопатрул спрял за проверка лек автомобил „Форд“, управляван от 24-годишен любимчанин. Тестът с дрегер отчел наличие на 1,98 промила алкохол в кръвта.

Същата мярка на задържане е приложена и за 32-годишен хасковлия, управлявал мотопед. Той е проверен от униформените в жк “Орфей“ в областния град и при поискване на документите му, побягнал в посока кв.“Република“. След задържането му е установено, че е без свидетелство за правоуправление, което му е отнето и изтърпява наложено административно наказание за срок от 1 година за същото нарушение. Отказал проба за алкохол и кръвна проба.