1800 декларации в НАП до днес, всяка трета - по електронен път
1800 декларации в НАП до днес, всяка трета - по електронен път / netinfo

Всяка трета фирма в област Хасково подава декларацията си по Закона за корпоративното подоходно облагане по интернет, подписана с електронен подпис. До днес декларации за облагане с корпоративни данъци в офиса на НАП в Хасково са подали 1 800 фирми. От тях 542 са изпратили формулярите по електронен път. За същия период на миналата година това са направили едва 140 фирми. Броят на общо подадените декларации по този закон също е увеличен - повече от два пъти. В средата на март 2009-а са постъпили 840 такива формуляри.

Последният срок за подаване на декларациите за облагане с корпоративни данъци изтича на 31 март, припомнят от НАП. Дотогава се заплаща и дължимият данък. На фирмите, ползващи интернет и спазили законовия срок, се полага един процент отстъпка от данъка, но не повече от 1 000 лева.

Освен лично или с електронен подпис, декларациите могат да се подават и в 26-те пощенски клона в областта, с които НАП има споразумение, или по пощата като писма с обратна разписка. По същия начин могат да се подават и годишните отчети за дейността на фирмите, които от тази година се представят само на едно място - или в Националната агенция за приходите, или в Националния статистически институт.