/ iStock/Getty Images
Поставени са 45 дози ваксина
За последното денонощие на територията на област Хасково, са регистрирани 14 нови положителни случая на коронавирусна инфекция, един починал и са поставени 45 дози ваксина, съобщиха от Областна администрация.

Разпределението по общини е:

Хасково - 10
Димитровград - 2
Харманли - 1
Стамболово - 1


Починали са:

- мъж на 63 години от община Харманли, диагностициран на 7 март

Случаите на коронавирусна инфекция, потвърдени в областта към момента, са 5991. Общо хоспитализираните лица с потвърден PCR тест, въведени в Единната информационна система, са 209.

47 новозаразени в област Хасково и две жертви

В МБАЛ-Хасково са настанени - 82. В МБАЛ-Димитровград са настанени - 19. В МБАЛ-Харманли са настанени - 22. В МБАЛ-Свиленград са настанени - 37.

В Специализираната болница за активно лечение на пневмо-фтизиатрични заболявания в Хасково са настанени - 14. В МБАЛ-Хигия са настанени - 8.

В лечебни заведения извън областта се лекуват - 27. На домашно лечение са 1164 души, починали са 367 и напълно излекувани - 4251 души.

Сред положителните лица, диагностицирани през изминалите дни, са:

- Медицинска сестра от МБАЛ-Хасково
- Учител от ОУ "Свети Климент Охридски" - Хасково, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от VI А и VI Б клас
- Учител от ЦСОП "Стефан Василев" - Свиленград, поради което под карантина ще бъдат поставени четирима ученици от XI клас
- Учител от НУ "Св. св. Кирил и Методий" - гр. Тополовград, поради което под карантина ще бъдат поставени ученици от IV A и IV Б клас


Пет от установените случаи, съобщени през изминалите дни, са прехвърлени по местоживеене, поради което в Единния информационен портал е настъпила корекция.