Усмирителна риза, триизмерни лазери и смъртоносни шишове във  Фестивал на Уличната Магия
Усмирителна риза, триизмерни лазери и смъртоносни шишове във Фестивал на Уличната Магия / Община Габрово

Усмирителна риза, триизмерни лазери и смъртоносни шишове са приготвили организаторите на първия в България Фестивал на Уличната Магия.

Арената на събитието е балканската столица на магията – Габрово, а датите – 19, 20 и 21 септември (петък, събота и неделя).

Акцентът на първия ден ще бъде 3D лазерно светлинно шоу.

Втория ден организаторите от Quick Hands Project ще представят най-емблематичния номер на Хари Худини, изпълнен на над 10 м. височина.

Последният ден цялото събитие ще се пренесе на поляната на Градище и ще съчетае магията с природата и духа на древния град.

И през трите дни двадесет магьосника ще подаряват на жителите и гостите на града удоволствието да се докоснат до илюзията – отблизо и напълно безплатно.

Фестивалът на Уличната Магия се реализира благодарение на Програма „Култура“ на община Габрово и Quick Hands Project.

Фестивал на уличната магия „Златна Котка“ /“Golden Cat” – Street Edition/ на Сдружение Quick Hands Project се финансира от Програма "Kултура". Проектът предвижда организирането на тридневно събитие,  в което най-добрите млади магьосници от България и Балканите ще си дадат среща отново в Габрово. Като едно естествено продължение на вече традиционната Магична Среща „Златна Котка“, този фестивал ще даде възможност на фокусниците да покажат наученото на семинарите и мастър-класовете по време на Магичната среща. Те ще се впуснат сред хората на улицата и ще създадат една неповторима атмосфера, демонстрирайки най-новите и интересни техники в този жанр на илюзионното изкуство, изключително актуални и популяризирани напоследък от телевизионната звезда Динамо.

Налице е огромен интерес към съвременните начини за представяне на магичното изкуство, а именно - уличната му презентация. Все повече фокусници започват да се увличат по този тип магия, но разбира се водещ е интересът у хората, който е създаден от популярни телевизионни предавания. За съжаление в България не се организират събития от подобен род , а само отделни единици се осмеляват да демонстрират този вид улично изкуство.  Амбицията на Quick Hands Project е да превърне Габрово в столица на магичното изкуство не само в България, но и на Балканите.

Очаква се да бъдат привлечени и нови любители, ценители и бъдещи професионалисти към това изкуство.