Майка отива на съд за побой над учителка
Майка отива на съд за побой над учителка / Thinkstock

28-годишната севлиевка, която наби учителка в училище „Васил Левски”, получи условна присъда. Районният съд е уважил предявения граждански иск в размер на 2 000 лева.

„Майка-орлица” отива на съд за побой над учителка

На 6 януари 2016 г., към 10:05 ч., Румена М. нахлула в класната стая на 2 „а” клас, където учело детето й, нахвърлила се върху преподавателката Емилия, започнала да я бие и драска по лицето. Грозната сцена продължила и в коридора на учебното заведение.

Бясна майка преби учителка в клас

Пострадалата е начален учител, класен ръководител и преподавател по английски език.

На 6 януари, преди началото на третия учебен час, учителката влязла в стаята, където се срещнала с класния ръководител на този клас. Една от ученичките - дъщеря на обвиняемата Румена, помолила да бъде освободена, за да отиде до дома си и да се преобуе, понеже си била измокрила краката. Двете учителки преценили, че не е необходимо, понеже детето вече се било преобуло с екипа си за физическо възпитание, а и нямало възрастен негов роднина, който да го придружи до дома му.

Разпитват учениците, които са били очевидци на побоя над учителката в Севлиево

По време на учебния час, ученичката се опитала да се свърже по мобилен телефон с майка си. Учителката преценила, че ученичката пречи на провеждането на учебните занимания и взела телефона, който продължил да звъни. Учителката отговорила на едно от позвъняванията, като установила, че разговаря с майката на детето и уведомила, че в момента се провежда учебен час, като едновременно с това я помолила да престане да звъни, защото пречи на работата.

Сотир Цацаров се обадил на битата учителка от Севлиево

Няколко минути по-късно обвиняемата, отворила вратата на класната стая и извикала дъщеря си да излезе навън. Учителката помолила обвиняемата да напусне класната стая, но тя започнала да се държи агресивно, да обижда преподавателката и едновременно с това да я блъскала в гърдите с ръце, да скубе косата й и да удря юмрук в лицето.

Присъдата подлежи на обжалване пред Окръжен съд – Габрово.