/ Thinkstockphotos
Трима непълнолетни откраднаха пожарогасители от двора на детска градина, съобщиха от полицията в Габрово.

Двама младежи са арестувани за кражба на климатици

На 4 ноември в дежурната част на полицията в Севлиево е получено съобщение за извършена кражба на четири броя прахови пожарогасители, собственост на детска градина в града.

По данни на директорката, престъплението е извършено за времето от 17:30 часа на 1 ноември до 8:00 часа на 4 ноември от служебен автомобил, паркиран в двора на детската градина.

Три криминално проявени момчета са уличени за още пет кражби

След разследване, криминалисти от полицейското управление са установили трима непълнолетни жители на Севлиево на възраст 14-15 години, за които са налице данни, че са съпричастни с извършване на престъплението.

Допълнително, в хода на работата по преписката е установено, че тримата се водят на отчет в „Детска педагогическа стая“, и са вероятните извършители на кражба на въдици и други рибарски принадлежности, извършена за времето от 17:00 часа на 3 ноември до 5:00 часа на 4 ноември от багажник на автомобил, паркиран в района на жк „Атанас Москов“, пред блок № 10.

Младежи крадат тонколони от магазин

Вещите, предмет на престъпление са предадени от непълнолетните с протокол за доброволно предаване. След окомплектоване, материалите по преписката ще бъдат изпратени на Районна прокуратура по компетентност.