Съдят брокер лихвар за незаконно придобити 52 000 лв.
Съдят брокер лихвар за незаконно придобити 52 000 лв. / 100 вести

Преглед на темите от вестник "100 вести" днес:

Вчера Окръжната прокуратура във Велико Търново предаде на съд 49-годишния габровец Деян Д., отпускал заеми срещу висока лихва. Така обвиняемият получил значителни неправомерни доходи в размер на 52 520 лв. Деян беше задържан през октомври 2012 година. Служителите на сектор „Борба с организираната престъпност” в Габрово предприеха разследването след сигнал за нелегална банкова дейност.

Председателят на ОбС - Дряново Тодор Георгиев, кметът на село Гостилица Надя Кукурякова и представител на местна фирма дариха компютър с монитор, клавиатура и мишка на 8-годишната Теодора Лазарова от Гостилица, съобщиха от пресцентъра но областната централа на ГЕРБ в Габрово.

На 22 март се проведе весел празник за габровските пенсионери. Идеята, сценарият и организацията му са дело на организаторката в Клуба на пенсионера в Габрово Лилия Драгиева. В подготовката на концерта взеха участие Теменуга Цонева, Валентина Маринова и управлението на заведенията за социални услуги. Празникът се прове- де в зала „Възраждане“, която беше препълнена.

Женският тим на ХК „Бъки“ ще води битка за Купа България този уикенд. Четирите най-добри отбора в страната, които стигнаха до финалната фаза на турнира тази година, ще влязат в спор за трофея на терена на спортна зала „Орловец“. Габровският тим си осигури участие в заключителната фаза, след като елиминира като гост на 1/4 финалите състава на „Ники спорт“ (Сливница) с 19:22.