Студенти от Латвия ще преминат част от обучението си в АЕК Етър
Студенти от Латвия ще преминат част от обучението си в АЕК Етър / DarikNews.bg
Студенти от Латвия ще преминат част от обучението си в АЕК "Етър"
77796
Студенти от Латвия ще преминат част от обучението си в АЕК "Етър"
  • Студенти от Латвия ще преминат част от обучението си в АЕК "Етър"

Студенти от Латвия ще преминат част от обучението си в АЕК "Етър". Предстои подписването на договор между ръководствата на музея и университет в прибалтийската държава.

Това стана ясно от думите на директора на архитектурно-етнографския комплекс доц. д-р Светла Димитрова.

"АЕК"Етър" може да бъде една много добра база за студентски практики, както на историци, така и на педагози. Имаме много програми за работа с деца. Тук могат да се обучават също така дизайнери и архитекти".

Предстои да се направи регистрация на музея в програмата "Еразъм" и до няколко дни да се подпише договор с Rezeknes Augstskola.

Срещата между директорите на двете институции доц. д-р Светла Димитрова и доц. д-р Edmunds Teirmnieks вече се е състояла, съобщават от АЕК "Етър".

Студенти от Латвия ще преминат част от обучението си в АЕК "Етър"
netinfo

Латвийските студенти се очаква да пристигнат в Габрово през лятото. Плановете са, освен историци и педагози, на по-късен етап да бъдат включени и компютърни специалисти, които да помогнат в дигитализацията на фондовете на АЕК "Етър".

Доц. д-р Светла Димитрова е убедена, че решението да се приемат студенти за обучение в комплекса ще даде възможност да се наложат нови практики в неговата дейност.