Социално предприятие „Фурна за хляб“

Социално предприятие „Фурна за хляб“
Социално предприятие „Фурна за хляб“ / Dariknews.bg

Социално предприятие „Фурна за хляб“ ще създават от читалище „Св. Св. Онуфрий и Дамаскин Габровски“. Темата е водеща за вестник "100 вести" днес. Изданието пояснява, че съвсем наскоро в читалището откриха Обществения клуб „Фурна“, а в бъдеще ще бъде изградена и истинската фурна, в която действително ще се пече и продава квасен хляб. Освен известната на мнозина Хлебна къща в Габрово от читалището вече имат и ново помещение на ъгъла в градинката до бившия Текстилен техникум.

Учениците от Национална Априловска гимназия и Дома за деца, лишени от родителски грижи „Христо Райков“ в Габрово получиха Youthpass сертификати за преминато обучение по проект за независима журналистика. Вчера в Актовата зала на гимназията учениците от 11 и 12 „а“ клас бяха поздравени от директора на училището Снежана Рачевиц, пише Светлозар Стефанов в статия на 7 страница на "100 вести".

Други теми от броя - "Зам.- областният управител Кенан Ашиков и старши експертът по регионално развитие Марияна Ризова са участвали в регионално публично обсъждане на проекта на Стратегия за развитие на отрасъла водоснабдяване и канализация, информират от пресцентъра на областната администрация.

Изчисляване на такса „Битови отпадъци” беше сред най-дискутираните теми по време на първото редовно заседание на Обществения съвет към областния управител, съобщават от пресцентъра на областната администрация. Щекотливата тема за по-справедливо определяне на таксата „Битови отпадъци“ беше най-дискутираната и на преминалия Ден на диалога между местната и законодателната власт.

13-годишната Яна Димитрова от вокална формация „Upstream Voices” - Севлиево трупа нови овации и отличия на музикалната сцена. На 28 септември в зала „Люмиер“ в София се срещнаха на една сцена лауреатите на конкурса „Щуротека“.