Свята без насилие
Свята без насилие / БСП

Продължава инициативата на Обединението на жените социалистки в БСП – Габрово „Свят без насилие и зависимости“. Тя е посветена на Международния ден за елиминиране на насилието срещу жените - инициатива на ООН за премахване на насилието (изнасилване, домашно насилие), упражнявано върху жени.

Сидорова: Хората с увреждания заслужават нашата грижа не само един ден в годината

Проведени са две от дискусиите в Дряново и Трявна, на които са обсъдени различни гледни точки за ефективността на действащия закон за контрол на наркотичните вещества и прекурсорите. Предстои среща на актива на обединението на социалистките в Севлиево на 11 декември. 

На 12 декември в залата на ИМКА – Габрово, от 17:00 часа, с участието на народните представители Кристина Сидорова и Анелия Клисарова, ще продължи обсъждането за прилагане на възможни добри практики за социално включване на жени и момичета, жертви на насилие, както и на младежи, употребяващи психотропни вещества.

Кристина Сидорова внася промени в Закона за читалищата

От януари 2016 г. вече се прилага нов план за действие относно равенството между половете за периода 2016-2020 г. и борбата срещу всички форми на насилие над жени и момичета е една от приоритетните цели в Евросъюза, инициативата на социалистките предвижда и популяризиране на мерките за превенция на насилието, свързано с пола, както и на предотвратяването на редица вредни практики срещу жените и момичетата.