/ Община Габрово
Със сумата от 51 854 793 лева, заложени в проектобюджета за 2019 година, ще бъде финансирано превръщането на Габрово в модерна европейска община. Тази вечер е общественото обсъждане, а до края на януари е гласуването в местния парламент.

Напред в бъдещето - Габрово през 3000 година

Габрово модерна европейска община - мотото на миналогодишния бюджет, остава същото и през 2019-та. 


Няма увеличение на таксите и данъците, което да произтича от решения, свързани с общинското законодателство. Държавните делегирани дейности формират 54,6% от сумата в бюджета. 

Привлечените външни източници на финансиране са значителни. Предстои да бъдат завършени редица проекти, с които да се модернизира средата в Габрово. Ще бъде приключена реконструкцията на площада пред гарата, зоната до Спортната зала, предвижда се и мащабна инвестиция за нов гробищен парк.

Той ще бъде разположен в местността Колева ливада и ще се изгражда поетапно. На първо време ще бъде направена ограда, водопровод, канализационна система. Сумата, която ще бъде вложена в гробищния парк е около 100 000 лева.

Инвестиционна програма на Община Габрово за 2019 г.

През годината ще има и аварийно укрепване на речните корита. Средствата за тази дейност са държавни.  Уличното осветление ще бъде подобрено, като до началото на февруари ще бъдат разгледани офертите на фирмите, които искат да го изграждат. Навсякъде ще има съвременни осветителни тела, които да обезпечават даден периметър с достатъчно светлина. Предвижда се и създаване на улично осветление на места, където такова липсва.    
1
00 000 лв. са отделени за ремонти на улиците в селата от община Габрово. Борбата с незаконните сметища продължава. Четирима служители от Общински инспекторат са ангажирани пряко да отговарят за разделното събиране на отпадъците. 

Подробности за проекта за бюджет за 2019 година може да разберете в програмата на Дарик радио на 16 януари, която се излъчва за Габрово, Велико Търново и Русе между 10:00 и 12:00 часа.  

Разчет на приходите 

Разходи по параграфи 

Разходи по функции