Росен Плевнелиев: Когато българите имаме кауза, светът се съобразява с нас
Росен Плевнелиев: Когато българите имаме кауза, светът се съобразява с нас / Dariknews.bg
Росен Плевнелиев: „Когато българите имаме кауза, светът се съобразява с нас”
66706
Росен Плевнелиев: „Когато българите имаме кауза, светът се съобразява с нас”
  • Росен Плевнелиев: „Когато българите имаме кауза, светът се съобразява с нас”

От Трявна президентът Росен Плевнелиев се обърна към цялата нация и отправи поздрав във връзка с утрешния празник 22 септември - Ден на независимостта.

„Горд съм и съм убеден, че когато българите имат кауза, резултатите са исторически и светът се съобразява с нас. Това ни показват празници като Съединението и Деня на независимостта. Всички ние търсим начин да се обединим около новата българска кауза, тази която ще ни вкара в 21 век – България да се превърне в дом за всеки български гражданин, в място, където има солидарност, хората застават зад институциите и се доверяват на политиците.

Убеден съм, че силната гражданска енергия, изразена чрез февруарските и юлски протести, показа желанието за реформа и създаване на институции обърнати към гражданите. Обединението е кауза, с която можем да се гордеем. Народът не може да бъде разделен”.

Росен Плевнелиев взе участие в тържествата, посветени на 20 години от създаването на SOS Детското селище в Трявна и бе обявен за негов почетен жител.

Президентът засади едно от 25-те дръвчета в рамките на инициативата „Аз подкрепям възстановяването на Великата българска дъбова гора“. Кампанията се провежда под патронажа на държавния глава и със съдействието на Държавното ловно стопанство в Балчик.

Росен Плевнелиев Когато българите имаме кауза светът се съобразява с нас
netinfo

SOS Детското селище в Трявна е открито през 1993 г. и там са отраснали 188 деца. В момента в него има 60.

На тържеството по случай юбилейната годишнина присъстваха още кметът на Трявна Драгомир Николов, областният управител на Габрово Николай Григоров, представители на местните власти, председателят на Държавната агенция за закрила на детето Ева Жечева, на ръководството на Сдружение SOS Детски селища България, както и посланикът на Република Австрия у нас Гергахрд Райвегер.

Росен Плевнелиев Когато българите имаме кауза светът се съобразява с нас
netinfo

Актрисата Силвия Лулчева, която е посланик на добра воля на SOS Детски селища в България, бе водеща на тържествата, а талантливи деца от селищата се изявиха на сцената.

Дарик радио получи благодарствена грамота, като един от медийните партньори на SOS Детски селища в България.