Проект Ръка за ръка- за по- добро бъдеще на децата от община Севлиево
Проект Ръка за ръка- за по- добро бъдеще на децата от община Севлиево / netinfo

Над 82 хил. лв. осигури община Севлиево по проект, свързан с образователната интеграция на децата и учениците от етническите малцинства. Наименованието на проекта е „Ръка за ръка – за по-добро бъдеще на децата от всички етнически групи от община Севлиево”. Разработката е финансирана от Центъра за образователна интеграция на децата и учениците от етнически малцинства към Министерството на образованието и науката. Общата стойност е 102 994 лв. , от които 82 395 лв осигурява Центъра за образователна интеграция, а 20 599 лв. са собствен принос на община Севлиево.

В дейностите по проекта ще бъдат включени всички 14 общински детски градини и 11 общински училища на територията на общината. За партньори на Общинската администрация са привлечени Общинското училищно настоятелство, 2 детски градини и 3 училища с изявен опит в реализирането на инициативи, насочени към етническата, образователна и социална интеграция на представителите на етническите малцинства, както и Департаментът за информация и повишаване квалификацията на учителите към Тракийския Университет в Стара Загора.

Проектните дейности целят да гарантират на децата и учениците от етническите малцинства достъп до качествено образование, да въоръжат педагозите с по-ефективни средства за работа в мултикултурна среда, да създадат предпоставки за успешната социализация и по-нататъшна успешна професионална реализация на всички младежи и особено на тези от уязвимите социални и етнически групи.