Преподавател от Габрово отива на съд за укрити фирмени данъци
Преподавател от Габрово отива на съд за укрити фирмени данъци / Dariknews.bg, архив
Състав на Окръжен съд – Габрово с председател съдия Минков потвърди постановлението на Габровска окръжна прокуратура за прекратяване на наказателното производство, образуваното и водено срещу неизвестен извършител, за извършено умишлено убийство на В. Т. от Габрово. Смъртта на момичето е настъпила на 4 юни 2016 г. след падане от седмия етаж на жилищен блок на ул. „Свищовска“ в Габрово.
 

Мистериозната смърт на момиче в Габрово: Убийство или инцидент?


Производството пред Окръжен съд – Габрово е образувано по жалба на родителите на починалата против постановлението на прокуратурата.  С атакуваният акт наблюдаващият прокурор е счела, че събраните на досъдебното производство доказателства не установяват факти и обстоятелства за извършено престъпление от общ характер, което да е причинило смъртта на момичето, приемайки, че падането е настъпило след като в резултат от употребено значително количество алкохол и наркотично вещество момичето е било в  състояние, което не е могло да овладее.

Убийство или нещастен случай? Въпросите около трагичната смърт на млада жена остават без отговор!

Анализирайки всички събрани по делото доказателства  - разпити на свидетели, технически огледи и експертизи, трасологическо изследване, съдебно-медицински експертизи, съдебно-химическа (токсилогична) експертиза, дактилоскопни експертизи и др., съдът счете, че изводите на прокурора за липса на извършено престъпление, което да е причинило смъртта на В. Т., са обосновани и законосъобразни, като прокурорският акт следва да бъде изцяло потвърден.

Определението на Окръжен съд – Габрово може да бъде протестирано или обжалвано пред Апелативен съд – Велико Търново.