Пращаме повече колети заради празниците
Пращаме повече колети заради празниците / Дарик Габрово, архив

 

Коледни подаръци, дрехи и хранителни продукти са най-честите пратки, които приемат и изпращат в териториалното поделение на „Български пощи" - Габрово през този сезон на годината, каза за Дарик зам. директорът на местната структура Иван Попов.

По думите му, има известно забавяне пред гишетата и съответно при транспортирането на пощенските пратки. От една страна това се получава заради по-големия поток от хора, които имат желание да изпратят колет на свой близък за празниците, а от друга влияят и световните изисквания в сферата на сигурността, заради зачестилите опасни пощенски пратки.

Поради тази причина, всички колети трябва да бъдат опаковани и затворени пред служител на пощенските станции. Теглото на колета трябва да бъде съобразено спрямо съответните изисквания на зоната, където ще се изпраща. Допустимият максимум за някои дестинации достига до 31.5 килограма, а за други не надвишава 20 килограма. Подробна информация относно допустимите размери, какво е позволено или не да се изпрати, всеки клиент може да получи пред гишетата на „Български пощи", каза още Попов.