Община Габрово с уникално отличие от СБА
Община Габрово с уникално отличие от СБА / Община Габрово

 

Община Габрово беше отличена с уникален Почетен знак от Съюза на българските автомобилисти „за изключителен принос в автомобилния спорт". Кметът Николай Сираков прие наградата от заслужилия майстор на спорта Николай Казаков - председател на СБА - Габрово и член на Управителния съвет на Съюза.

За първи път в историята на българския автомобилизъм община е отличена с Почетния знак на СБА. Досега той е даван още едва три пъти, като сред наградените са Българският червен кръст и президентът Георги Първанов.  

Община Габрово е наградена с Решение на УС на СБА заради приносът си при организацията и провеждането на Рали „Узана". Тази година то се проведе за 42-ри път, 1 път повече от Рали „Златни пясъци". Кметът Николай Сираков благодари на доайена на български автомобилизъм и подчерта, че наградата е повече за него, заради огромния му принос за спорта. Кметът пожела на Казаков да предаде своя хъс и енергия на по-младите.  

На срещата присъства и Атанас Божилов - президент на АСК „АРА Моторспорт", който изказа благодарността си към ръководството на Община Габрово за подкрепата към клуба.