/ Община Габрово
Община Габрово кандидатства пред Министерството на младежта и спорта (ММС) за обновяване на футболния терен и откритата лекоатлетическа писта на стадион „Христо Ботев“.
 
Предложението включва нова естествена трева за игрището (8 812 м2), изграждане на съвременна поливна система и подмяна на дренажните тръби. Игралното поле ще бъде оразмерено и разчертано, ще бъдат доставени две футболни врати.
 

Одобриха проекта за младежки център в бившия Летен театър

Предвижда се обновяване на прилежащата лекоатлетическа писта (400 м) и съоръженията към нея. Заложени са шест коридора с настилка тип „ин ситу“ и сектори за тласкане на гюле, хвърляне на чук, диск и копие, за скокове дължина, троен и овчарски скок, бягане с препятствия.
 

Естествената трева на официалния градски стадион е подменяна последно през 1984 г., а пистата за лека атлетика с тартанова настилка е изграждана преди повече от 40 години.

Целта на модернизацията е да се подобрят условията за тренировки на двата лекоатлетически клуба и да се достигнат стандартите за практикуване на професионален футбол.
 
Планираната стойност на проекта е 1 199 746.63 лв. със срок за изпълнение от осем месеца. Безвъзмездната финансова помощ е 100% и се отпуска по Наредба № 4 на ММС за изграждането и обновяването на спортни обекти - държавна и общинска собственост. Подборът е на конкурентен принцип.