/ Областен управител Габрово
Финансово и кадрово състояние на лечебните заведения, предизвикателства и перспективи бяха основните въпроси, които дискутира областният управител Невена Петкова с директорите на болниците в областта, директорът на РЗОК, РЗИ и НОИ. 

„Срещата е във време, когато се водят преговори между здравната каса и лекарския съюз, както и преди изработването на новата регионална здравна карта“ - коментира Петкова и допълни към това желанието да чуе от всеки един ръководител на здравно заведение как е изминала предходната година и какво предстои през 2018-та. Тя сподели пред участниците за проведена работна среща на своя заместник Мария Пенева със зам.-министъра на здравеопазването  Жени Начева през изминалата седмица.

Проблемите за всички болнични заведения са сходни, макар и в различни мащаб. Тревожно остава положението и с кадрите, особено при медицинските сестри  и макар да има недостиг в това отношение по време на среща беше акцентирано върху всеотдайността, с която работят. Всички са категорични, че трябва да има поне 10% увеличение на клиничните пътеки, както и на лимитите на лечебните заведения, за да се случи някаква положителна промяна.