Нормална зимна обстановка в община Габрово
Нормална зимна обстановка в община Габрово / DarikNews.bg

Времето в община Габрово е ясно. Духа север-североизточен вятър със скорост 1 м./сек. Температурата на въздуха, измерена в централна градска част от общинската МТО станция е 3,6 °С . Влажността на въздуха е 62 %.

Проходът Шипка е нормално проходим при зимни условия. Пътната настилка е  обработена и опесъчена. Снежната покривка в района е 10 см. Температурата на въздуха е минус 3°С. Видимостта е добра. Няма наложени ограничения и допълнителни изисквания, но продължава забраната за движение на МПС над 10 тона.

Пътят за Узана също е почистен и опесъчен. Височината на снежната покривка там е 10 см. Температурата на въздуха е минус 3°С, духа слаб северен вятър. Пътните настилки в участъците Габрово – Трявна,  Габрово – Севлиево, Габрово – Дряново са обработени и проходими при зимни условия. Нормално проходима при зимни условия е и общинската пътна мрежа към селата.

Общински пътнически транспорт покрива вътрешните градски и междуградски линии.  От „Топлофикация Габрово” ЕАД съобщават, за нормално топлоподаване на абонатите. Хлебозавод „Габрово” и ВиК Габрово изпълняват нормално своите задължения. От „Енерго-Про” АД съобщават, че няма потребители, лишени от ток.