/ ПП ГЕРБ

За социално ориентираната политика на Правителството говори и последното решение на МС. Това коментира народният представител от ГЕРБ Николай Сираков по повод отпуснатите средства за коледни добавки за пенсионерите. Около 1 290 600 пенсионери ще получат добавка към пенсиите си за Коледа. 

Правителството отпусна над 51 млн. лева за коледни добавки за пенсионерите

Допълнителната сума към пенсията е в размер на 40 лв. и ще се изплаща на пенсионери, на които пенсията или сборът от пенсиите заедно с добавките и компенсациите към тях за месец декември 2018 г. е в размер до 348 лв. включително, т.е. до размера на линията на бедност за 2019 г.

За изплащането на добавките към пенсиите за Коледа правителството ще отпусне допълнително 51 624 000 лв. лева по бюджета на държавното обществено осигуряване. Средствата са осигурени за сметка на преструктуриране на разходите и/или трансферите по централния бюджет за 2018 г.

По думите на народния представител Николай Сираков като цяло бюджетът за следващата година е най-добрият и най-социалният от годините на прехода. „Вярно е, че очакванията на хората може би са по-високи, че очакват по-високи темповете на развитие на страната и това е нормално, но важното е, че през последните години темпът на развитие расте и това показва, че провежданите политики в страната са правилни“, коментира Николай Сираков.