Над 1 млн. лв. инвестира здравното министерство в габровската болница
Над 1 млн. лв. инвестира здравното министерство в габровската болница / Габрово ДНЕС

До края на годината габровската болница предвижда ремонт на спешно отделение. Започва и газификация на лечебното заведение, съобщава вестник "Габрово ДНЕС".

Над 1 млн. лв. ще бъдат инвестирани за това от министерството на здравеопазването. Болницата завърши 2015 година без просрочени задължения, съобщи директорът на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" д-р Нели Савчева.

Д-p Нели Савчева, директор на МБАЛ "Д-р Тота Венкова": Целта на здравната карта е не да "реже", а да регламентира потребностите от легла и персонал

"Мисля, че в момента се преиграва със страховете на хората. А и целта на здравната карта е не да "реже", а да регламентира потребностите и осигуреност на легла и персонал в отделните региони. Новата здравна карта ще защити интересите на населението, но чрез нея могат да се засегнат някои частни интереси", коментира директорът на МБАЛ "Д-р Тота Венкова" д-р Нели Савчева.

Тя е добре запозната със ситуацията, защото е участвала в обсъждане на националната и на регионалните здравни карти, като член на Висшия медицински съвет.

На 14 февруари - празник с комедия, вино и любов
"Габрово ДНЕС" пише, че истинско любовно парти с шампанско, хубава музика, ретро фотографии, томболи, гадателки с любовни прогнози за бъдещето, уроци по флиртуване и още много атракции, ще се развихри във фоайето на театъра около 18 часа във въпросния знаменит ден.

Цената на билета е много ниска и достъпна. Всяка двойка може да влезе с един билет, но само ако докажа пред всички, че е влюбена. От театралната сцена смелчаците могат да направят брачно предложение на любимия човек.

А тези, които по-отдавна са в брачната "клопка", могат да подновят клетвите си, официално, пред всички, от сцената на театъра.

Николай Сираков, областен управител на Габрово е цитиран от изданието да казва, че за да има европейски пари за ВиК сектора, областта трябва да има само един оператор.