Младежите от Червания кръст получиха признание за работата си
Младежите от Червания кръст получиха признание за работата си / БМЧК

По време на Националния събор на БМЧК в Пловдив, Габровската Червенокръстка младежка организация спечели Годишна награда в категория „Разпространение на принципите, анти-дискриминация и международно хуманитарно право”.

Това е най-голямото признание за работата на нашата организация на национално ниво. Наградата е в размер на 1000 лв., които младежите ще използват през годината за насърчаване на толерантността, хуманността и разпространението на червенокръстките принципи сред децата и младите хора.

По време на събора бяха обявени и резултатите от Фонда за подпомагане и оптимизиране на дейностите на БМЧК на областно и междуобластно ниво – „Мисли глобално, действай локално”.

БМЧК – Габрово спечели три проектни предложения в областта на първата долекарска помощ, промоция на хуманитарните ценности и социално-помощна дейност, на обща стойност 3080 лв.

Тези проекти ще помогнат за повишаване капацитета на доброволците на БМЧК – Габрово по темите, ще осигурят на устойчивост и възможности за развитие и повишаване капацитета в областта на първата помощ, работа с деца с увреждания и деца от институции и насърчаване на толерантността посредством обучения и тренинги.