Кризисният щаб в Севлиево заседава отново
Кризисният щаб в Севлиево заседава отново / netinfo
Създадената организация на газопотребление в Община Севлиево позволява функционирането на фирмите в региона, макар и с непълен капацитет, съобщи за Дарик кметът на града Йордан Стойков. Тази сутрин е извършена инспекция на детските и учебни заведения, които се отопляват на газ. Установено е, че учебният процес се провежда при нормални условия независимо от измерените на открито ниски температури и намаленото потребление на синьо гориво.

Днес в Общината се проведе поредното заседание на кризисния щаб, на което бе затвърдена координацията за ползване на синьо гориво съобразно определения график. “ Ако се запази количеството газ, което постъпва в Общината и не се промени разпределения лимит от министерство на икономиката, няма да се наложи спиране работата на предприятия и въвеждането на по- крайни ограничителни мерки”, счита кметът.

При влошаване на кризата общината има готовност да подготви искане до регионалния инспекторат по образование обучението в две севлиевски училища да се извършва само втора смяна.