Кражби на проводници за над 17 000 лв. само за месец
Кражби на проводници за над 17 000 лв. само за месец / netinfo

Кражби на съоръжения, собственост на Е.ОН България Мрежи, на стойност над 17 000 лв. са извършени на територията на Габровска област само за първия месец на годината, съобщават от електроразпределителното дружество. Основен обект на посегателствата е било оборудване, съдържащо меден или алуминиев проводник.

От дружеството припомнят, че кражбите на съоръжения са причина някои населени места в района да останат без електрозахранване, нарушават нормалната схема на електрозахранване на клиентите и ангажират допълнително екипите на компанията.

 

В с. Маноя неизвестни лица са откраднали силов трансформатор, което е довело до прекъсване на електрозахранването на близо 60 клиенти на компанията. Около 50 домакинства са били засегнати от кражбата на меден проводник в с. Скалско. В с. Столът е бил откраднат меден проводник от 23 междустълбия, като за възстановяването на електрозахранването са били необходими три дни. Неизвестни лица са откраднали проводник от 5 междустълбия в с. Гостилица.

Общо 40 служители са били ангажирани с възстановяване на електрозахранването при кражбите на част от съоръженията, собственост на компанията.