/ снимка: КНСБ – Габрово

Регионалният съвет на КНСБ-Габрово отпразнува с хепънинг Деня на труда и международната работническа солидарност на поляната в квартал "Русевци", Габрово, където се събраха малки и големи, за да се насладят на различни забавления и полезна информация.

Празникът бе изпълнен със спортни игри с деца и възрастни – топка, дърпане на въже, федербал и фризби. Народно читалище „Христо Смирненски 1949” – Габрово, партньор на КНСБ в това събитие, стана домакин на ателие за детски рисунки посветени на Деня на труда.

Много танци, забавна викторина, синдикални късмети и импровизирани изпълнения на песни донесоха много настроение, най-вече на най-малките приятели на КНСБ.

При мобилната приемна всички имаха възможност да получат от експертите на КНСБ безплатни трудово-правни консултации и информационни материали за правата на работещите.
 

1 май
снимка: КНСБ – Габрово

Те призоваха за подкрепа на DMS кампанията на КНСБ в помощ на децата на работници загинали при трудови злополуки.

По залез слънце беше прожектиран образователният филм на КНСБ „Моето първо работно място” за трудовите права на младежите, които ще започват работа. Хепънингът завърши с още танци под небето.