Кметът Иван Иванов и ученици засадиха дръвчета в парк „Черничките“
Кметът Иван Иванов и ученици засадиха дръвчета в парк „Черничките“ / Община Севлиево

Кметът на Севлиево д-р Иван Иванов засади дръвче в парк „Черничките". Така той се присъедини към инициативата на третокласниците от Второ основно училище „Стефан Пешев", посветена на Международния ден на Земята - 22 април.

„Идеята е на родителите на децата, а самите ученици с нетърпение очакваха да дойдат и да засеят дръвчетата", сподели класният им ръководител Стефка Йонкова, и обясни, че инициативата е срещнала одобрението на кмета на града, който лично се ангажирал да осигури дръвчетата.

Кметът Иван Иванов и ученици засадиха дръвчета в парк Черничките
netinfo

„Това е един чудесен пример, с който можем да научим децата да обичат живота, природата и земята си. Не е случайна символиката да засеем черници в парк „Черничките", коментира кметът Иванов и изрази надежда през следващата година да се включат и останалите училища от града.

Кметът Иван Иванов и ученици засадиха дръвчета в парк Черничките
netinfo

Засаждането на всичките 25 дръвчета премина с много настроение и шеги между учениците, които се надпреварваха помежду си кой ще се справи със задачата по-добре. Ентусиазмът им личеше по грейналите от щастие лица и от това, че се зарекоха всеки петък да идват, и да поливат дръвчетата.