/ Снимка: Дарик

Ден на отворените врати за всички седмокласници и техните родители ще се проведе на 11 май, събота, от 9.30 до 14.00 часа в профилираните, професионалните гимназии и средните училища в Габрово.

Целта е учениците, които завършват седми клас и техните родители, да се запознаят с условията за обучение в учебните заведения, предлаганите профили, професии и специалности, съобразени с нуждите на бизнеса в региона и ще придобият лични впечатления за атмосферата в учебното заведение.

В Габрово се формират девет паралелки с брой на учениците под установения минимум

Образованието е приоритет, но също така важен е и изборът на средно училище, където детето да се чувства добре, спокойно и уверено, за да бъде и самият образователен процес пълноценен.

От голямо значение е придобитите знания, умения и компетентности, да осигуряват осъществяване на желанията и интересите, както и възможност за професионална реализация на пазара на труда.

787 първокласници влизат в класните стаи на училищата от четирите общини на областта

В инициативата се включват Национална Априловска гимназия, ПМГ „Акад. Иван Гюзелев“, ПТГ „Д-р Никола Василиади“, ПГТ „Пенчо Семов“, СУ „Райчо Каролев“ и СУ „Отец Паисий“.