Баща на загинал работник се жалва на главния прокурор
Баща на загинал работник се жалва на главния прокурор / netinfo

Великотърновският апелативен съд потвърди определението на Прокуратурата за прекратяване на наказателното производство за смъртта на двамата работници в габровската фирма "Брама". Инцидентът стана на 14 март 2006 година, когато пострадалите Владимир Симеонов и Орхан Юмер се задушиха в хексановата инсталация на фирмата. Бащата на Владимир- Димитър Суруджийски е подготвил жалба до главния прокурор и до края на седмицата тя ще бъде изпратена.

С този иск до Борис Велчев той обжалва определнието на Великотърновския апелативен съд, в което се казва, че няма други виновни за инцидента, освен самите потърпевши. В едномесечен срок трябва да стане ясно становището на главния прокурор.

"Аз искам делото да влезе в съда, за да се вземат показания на хората, работещи във фирмата и съм готов да се боря за справедливост до последно", каза на пресконференция вчера бащата Димитър Суруджийски. Той не е съгласен с решението на съда, защото смята, че не са взети предвид някои важни факти. Според него, липсвал е план за действие при аварии и са извършени редица нарушения от работодателя по отношение на правилата за безопасност на труда.