Ангажиментът, който поех за започване на някои обекти, ще бъде изпълнен
Ангажиментът, който поех за започване на някои обекти, ще бъде изпълнен / Община Габрово

"Ангажиментът, който поех за започване на някои обекти, ще бъде изпълнен", тези думи на Таня Христова, кмет на Габрово, казани в интервю пред вестник "100 вести", са изведени в заглавие.

"Да, строителният сезон започна и ние в Габрово няма да се забавим с нито един от строителните обекти, които продължават да променят нашия град. Реконструкцията на улица „Юрий Венелин“ вече започна. Пътната настилка ще бъде рехабилитирана по цялата ширина на пътя на три етапа, тъй като тя е основна транспортна артерия, част от Републиканска пътна мрежа, и ние се стремим да не затрудняваме движението на автомобилите в тази част на града".

"100 вести" пише, че Община Габрово е спестила 23 496 лв., с които ще почисти още 800 м от коритото на река Янтра. Това стана ясно на последното заседание на ОбС, който трябваше да даде съгласието си за използване на икономисаните средства.

На последното си заседание Общинският съвет в Габрово одобри кредит в размер на 730 хил. лв. на "Общински пътнически транспорт" ЕООД за покриване на стари дългове към доставчици на гориво. Сагата с дълговете на общинското транспортно дружество е от години.

Въпреки доброто управление на дружеството и получаваните приходи, които покриват изцяло издръжката му, то не е в състояние да си изплати задълженията. Това е и един от основните аргументи управителят на дружеството Екатерина Караколева да поиска подкрепата на ОбС за теглене на кредит за текущи разходи.