5 млн. лв. повече за младежка заетост
5 млн. лв. повече за младежка заетост / www.sxc.hu

Поради големия интерес на безработни младежи до 29 години и работодатели към схема “Младежка заетост“, Комитетът за наблюдение на програмата взе решение да увеличи с 5 млн. лв. финансовия й ресурс.

Работодателите ще могат да подават заявки за разкриване на свободни работни места за младежи, които имат регистрация в бюрата по труда. Срокът за кандидатстване се увеличава до 30 юни.

Целта на схемата е да се повиши конкурентоспособността на младежите, чрез осигуряване на възможност за стажуване или обучение по време на работа. Това ще улесни прехода от образование към заетост и ще доведе до натрупване на ценен професионален опит, необходим за заемане на свободни работни места, заявени от работодатели.

Документите, необходими за кандидатстване може да изтеглите тук: https://www.az.government.bg/pages/ophrd-2014-2020-procedura-mladezhka-zaetost/

Работодателите, желаещи да се включат в схема „Обучения и заетост” за  безработни над 29 години, могат да подават своите заявки в дирекция „Бюро по труда”.