2200 играчки, книги и учебници са дарени чрез „Отпадък с късмет не отива за смет“
2200 играчки, книги и учебници са дарени чрез „Отпадък с късмет не отива за смет“ / Община Габрово

„Не изхвърлям с ръце – дарявам от сърце“ беше последният етап от продължилата над четири месеца кампания „Отпадък с късмет не отива за смет“. Месецът на благотворителността се оказа и най-емоционален. Малки и големи, деца и ученици, родители и учители дадоха по нещо свое, за да зарадват децата в затруднено положение. Възпитаниците на детските градини и училищата в Габрово подариха над 2200 играчки, книжки, спортни и учебни пособия, които ще бъдат раздадени на техни връстници в нужда. Една част от събраните артикули ще бъде дарена на децата в двата центъра за настаняване от семеен тип, а останалите ще зарадват децата от семействата в тежко финансово положение.

С месеца на благотворителността приключва и кампанията „Отпадък с късмет не отива за смет“, по време, на която децата на Габрово спасиха природата от над 5,5 тона отпадъци. Всички събрани суровини – хартия, пластмаси и метални отпадъци – вече са предадени за рециклиране. И понеже всяко добро дело трябва да бъде наградено, инициативата ще завърши с подопаващ финал – награждаване на най-добре представилите се участници. Финалът ще се състои в концерт с участието на героите на кампанията – децата на Габрово!

Днес в зала „Възраждане“ от 17.00 ч. е концерта и награждаването на детските градини и утре, 13 февруари 2014г. в зала „Възраждане“ от 17.00 ч. - концерта и награждаването на училищата.