Министърът на финансите Владислав Горанов
Министърът на финансите Владислав Горанов / БГНЕС, архив

„Преди повече от три седмици народният представител от Габровски регион Кристина Сидорова, заедно с колегата си Георги Гьоков, зададоха въпрос до социалното ведомство, относно това дали правителството е предвидило великденски добавки към пенсиите и в какъв размер се очаква да бъдат те. Едва днес, в рамките на парламентарния контрол, те получиха устен отговор от трибуната на Народното събрание от министъра на труда и социалната политика Бисер Петков.", това обявиха от екипа на народната представителка Кристина Сидорова.

„Към днешна дата вече е ясно , че великденски добавки над пенсиите ще има, съгласно постановление 43 от 28 март на Министерски съвет. Но несправедливият подход, който вече няколко години се прилага при раздаването им, остава и тази година.”, заяви депутатът от ПГ на БСП за България Кристина Сидорова.
 

Кристина Сидорова
Народно събрание


„44% от българските пенсионери няма да вземат нито стотинка преди празниците.”, допълни възмутена Сидорова и категорично се противопостави на разделението на българските пенсионери  - на такива, на които ще се даде добавка за празниците и на такива, които няма да получат нищо.

Народният представител определи като неприемлива политиката на правителството и припомни, че само преди няколко месеца министър Петков е заявил от същата тази три. Сидорова изрази надежда, че той ще разработи нова методика, по която да се разпределят справедливо средствата за добавките на пенсионерите и това няма да остане само като „голо обещание”.