Окръжната прокуратура в Силистра задържа до 72 часа две жени от Тутракан, издирвани в Белгия за трафик на хора,сводничество и пране на пари
Окръжната прокуратура в Силистра задържа до 72 часа две жени от Тутракан, издирвани в Белгия за трафик на хора,сводничество и пране на пари / Дарик архив
Окръжната прокуратура в Силистра задържа за срок до 72 часа две жени, издирвани с европейски заповеди за арест от Кралство Белгия за участие в организирана престъпна група за трафик на хора, сводничество и пране на пари.
 
76-годишната Стефка Й. и 49-годишната Светла З., и двете от Тутракан,  са били задържани на 18 юли 2017 г. със заповед на ГДБОП.
Двете са издирвани с европейски заповеди за арест от съд в Брюксел, Кралство Белгия, за участие в организирана престъпна група за трафик на хора, сводничество, пране на пари и предоставяне на помещение за извършване на развратни действия.

Предстои Окръжната прокуратура в Силистра да внесе искания в Силистренския окръжен съд за вземане на мерки за неотклонение „Задържане под стража“ спрямо двете.