Възстановяват пропускателния режим в Албена
Възстановяват пропускателния режим в Албена / netinfo

От 8 часа на 13 юли в курорта “Албена” се възстановява пропускателният режим, съобщи началникът на сектор “Охрана” в комплекса Васил Василев.

На бариерите по входовете на Албена за лек автомобил /най-много 7 плюс 1 места/ ще се плащат по 4 лева за 24 часов престой. Има и гратисен период от 30 минути, ако се наложи влизане и бързо излизане от Албена.

Безплатен ще бъде входът за автомобилите на гостите на хотели.

За автобусите и товарните автомобили ще се плаща по 6 лева. Таксиджиите ще плащат по 20 лева, ако престоят на територията на Албена е повече от 20 минути. Това не се отнася за 95-те таксита, които имат договор с "Албена"АД и са си платили местостоянките.

В началото на този месец върховната административна прокуратура отмени решение от 2003-та година на касационната прокуратура, с което съществуващият тогава режим беше премахнат. Оттогава досега автомобилите влизаха безпрепятствено на територията на комплекса. В пиковите дни през улиците, алеите и дори зелените площи на Албена преминаваха над 10 000 коли. В същото време паркоместата са само 1500.

Според управата на комплекса режимът ще осигури спокойствието и сигурността на туристите. От ръководството признават, че въпреки свободния достъп откраднати коли през периода не е имало. От друга страна обаче са били отъпкани тревните площи и порутени тротоарите и банкетите. Никой не е можел освен това да контролира сводниците и проститутките, които се държат нагло и агресивно с гостите на курорта.