Волейболистите на Добруджа загубиха домакинството във финалния плейоф
Волейболистите на Добруджа загубиха домакинството във финалния плейоф / netinfo
Волейболистите на „Добруджа” загубиха с 2:3 гейма от „Казанлък волей” в драматичен мач от финалния плейоф за влизане в елитната Национална волейболна лига. Срещата се игра в зала „Добротица” пред около 600 фена.

„Жълто-зелените” започнаха силно и убедително и спечелиха първия гейм с 25:20. В напрегнатия втори гейм резултатът вървеше точка за точка. След отлична игра на Виталий Симеонов, „Добруджа” успя да затвори гейма при резултат 27:25.

Добричлии обаче загубиха следващите три гейма, а с това и срещата. Добре организираният и сработен тим на „Казанлък волей” показа отлично нападение и разнообразна игра и успя да реализира предимствата си. Особено инфарктен бе третият гейм, които приключи при резултат 33:31 за гостите. Те се наложиха с 25:21 в четвъртия и с 15:13 в петия гейм.

В събота - 14 април - е мачът-реванш в Казанлък. Ако има равенство в победите, ще се гледа броят на спечелените геймове. При ново равенство победителят в плейофа ще се определи по точките в отделните геймове. По-добрият от двата тима влиза директно в елита. Другият отбор ще играе бараж със седмия от Националната лига.

Все по-усилено се говори обаче, че от есента отборите в лигата от 8 ще станат 12, което ще даде възможност на и „Добруджа”, и на „Казанлък волей” да се състезават при най-добрите.