В Добрич се появи Любимец 9
В Добрич се появи Любимец 9 / Дарик Добрич

Нов феномен 9/9 се отчита в листата на ГЕРБ в Добричка област. Партията участва в изборите с номер 9 в бюлетината и поставеният под същия номер кандидат Стилиян Митев е спечелил повече предпочитания от втория в листата Живко Мартинов.
Обобщените данни на преференциите от протоколите  на Секционните избирателни комисии сочат, че за Митев са дадени 1791 предпочитания, а за Живко Мартинов преференциите са 1089. Това означава, че Митев измества Мартинов от второто място и вероятно ще стане депутат, тъй като се очаква ГЕРБ да спечели два от 6-те депутатски мандата в региона.

Очаквано сериозен преференциален вот се отчита и при гласуването за  „Реформаторски блок” в Добрич. Вторият в листата Йордан Йорданов, който предварително обяви, че ще се бори за индивидуална подкрепа е събрал 959 преференции. За водача на реформаторите Билгин Якубов преференциите са 297, за третият кандидат Герман Германов - 317.

Прави впечатление, че вторият в листата на коалиция „БСП – лява България” Даниел Йорданов е събрал повече преференции от водача проф.Светла Бъчварова. Предпочитанията за Йорданов са 1831, при 487 за Бъчварова. Досегашният депутат от Добрич Сияна Фудулова е получила 737 преференции.

Силен преференциален вот се наблюдава и в листата на коалиция „Патриотичен фронт”. За водача Валентин Николов от НФСБ предпочитанията са 569, а за вторият кандидат Иван Пеев от ВМРО – 414.

Преференции има и в листата на ДПС. Там водачът Рушен Риза е събрал 323 предпочитания, вторият Мустафа Ахмедов – 144, а третата в листата Аксел Наз-Исмаилова – 105.

При АБВ за водача проф. Иван Станков преференциите са 232, за вторият кандидат Христо Михайлов – 91, а за третият - добричлията Милко Пенчев преференциите са 203.