Албена
Албена / курорт"Албена"
20-та годишнина от създаването на Франкофонска програма към НБУ ще бъде отбелязана тържествено във ваканционно селище Албена. Програмата по отбелязване на събитието включва среща – дискусия с представители на френски образователни институции на тема „Добри практики във франкофонското образование в България” от 14.30 часа в хотел „Фламинго Гранд”. В дискусията ще участват ректорът на Нов български университет – проф. Пламен Бочков, директорът на Френския културен институт в България Гийом РОБЕР,  Жан – Мишел Арнукс – ръководител на Център за валидиране на професионални умения към Министерството на образованието на Франция, Академия – Ница, проф. Ерве Газиело – представител на Университета „София Антиполис” – Ница, Славянка Стамова – директор  на Франкофонската програма и носител на орден „Кавалер на Академичните палми” на Република Франция, доктор Владимир Димитров – Декан на Факултет за базово образование на НБУ, проф. Николай Арабаджийски, ръководител на секция „Публична администрация” към Департамент „Администрация и управление” на Нов български университет, представители на Алианс франсез – Варна, дългогодишни преподаватели и партньори.

От 16.00 часа отново в хотел „Фламинго Гранд” ще се състои празнична церемония  за честване на юбилея и  връчване на дипломите за висше образование на абсолвентите от бакалавърската и магистърската програма, випуск 2016 . От 18.00 часа е началото на официален коктейл за дипломанти и гости във фоайето пред зала „Фламинго Гранд Хол”, а от 20.00 часа започват срещите на стари випуски в ресторант „Фламинго Гранд”.

Франкофонската програма – Албена е създадена през октомври 1997г. като проект на Френското посолство в България, в отговор на искане от „Албена” АД. Това става възможно и благодарение на сътрудничеството с българското и френското образователни министерства. Програмата обединява Бакалаварска програма „ Мениджмънт на хотелиерството и ресторантьорството“ и Магистърска програма „ Мениджмънт на луксозното хотелиерство” към НБУ.