/ СИДП
Ученици от ОУ „Христо Смирненски“ гостуваха на лесовъдите от ДГС-Генерал Тошево. Децата са на възраст от 7 до 11 години и работят по проекта „Шахматен шифър на природата“, финансиран от МОСВ.

Кои горски стопанства са с най-добри показатели?

От министерството бе обявен конкурс под наслов „Обичам природата и аз участвам“, а проектът на училището е сред одобрените. Заложено е част от дейностите в него да бъдат изпълнявани съвместно със служители на горското стопанство, като днес бе първата среща на децата и лесовъдите.

По достъпен за децата начин горските са обяснили на децата защо е важна професията на лесовъда и какво трябва да се прави, за да бъдат опазени горите и техните обитатели. Малчуганите са се включили и в няколко образователни игри с природна насоченост, а в края на урока са залесили и няколко фиданки.

Горските стопанства в Г. Тошево и Тервел - отличници на СИДП

„Работата с деца е приоритет за нас. Винаги участваме активно в инициативите на училищата и детските градини, които имат за цел да възпитат едно поколение познаващо гората и грижите които полагаме за нея”, коментира директорът на горското стопанство инж. Йорданка Найденова.

Тя допълни, че след празниците над 150 деца ще гостуват в стопанството и ще се включат в много игри и урок по Горска педагогика сред природата.