Учат младежи на журналистика, кино и фотография
Учат младежи на журналистика, кино и фотография / Международен колеж

В Международния колеж в Добрич официално се откри международният проект „Устойчивото развитие през погледа на младите хора". Той се реализира по програма „Младежта в действие" и се финансира от Европейската комисия.

В проекта участват 480 младежи от 6 страни - България, Германия, Франция, Узбекистан, Казахстан и ЮАР. Те ще преминат обучение по медийно отразяване и монтиране на журналистически репортажи. Ще се научат да боравят с техническите инструменти на киното и фотографията. Като резултат участниците ще покажат своите творби в международен кино фестивал и фотографска изложба.

Младежите ще могат да се срещнат с техни връстници от други държави. Проектът ще допринесе и за създаването на по-разнообразна и атрактивна културна среда за младите хора в област Добрич.

При откриването днес присъстваха представители на 4 организации - партньори - д-р Йоахим Мусхолт от Германия, Гулнар Мукхаметкалиева от Казахстан, Нигар Гапарова от Узбекистан, Амал Закнут, Франция и Нели Мофокенг от Южна Африка.