Реконструкция в Каварна
Реконструкция в Каварна / netinfo
В морския град ще се открие изложба на шуменския музей
Три армии от годините на Втората световна война ще оживеят в нощта на музеите в Каварна. Реконструктори от Регионален клуб “46-ти пехотен Добрички полк” на Национално дружество “Традиция”  ще представят въоръжение, униформа и снаряжение на Българската армия от периода 1941-1944 година, Червена армия и Вермахт.

Военно-историческата реконструкция на трите армии е организирана от Община Каварна и Историческия музей в крайморския град.

Възстановчиците ще покажат униформи – оригинални и пълни копия, автентично снаряжение и оръжие – хладно и огнестрелно - стрелково и автоматично, използвано в годините на най-големия военен конфликт в световната история.

Регионален клуб “46-ти пехотен полк” има богат международен опит от над 20 участия в класни военноисторически възстановки на темата Втора световна война зад граница. Реконструктори от добричкия клуб са представяли града ни и България в мащабни международни събития в Русия, Украйна, Чехия, Беларус, Естония.

Представянето на трите армии в Каварна е на 18 май /петък/ от 18:30 ч.

На 19 май от 17.30 часа в Историческия музей на Каварна ще се открие изложба от фонда на шуменския музей, наречена "Антично въоръжение от 1 хил. пр. н. е."

В нощта на музеите Общината и Историческия музей в Каварна са подготвили и още една изненада за жителите и гостите на добруджанския крайморски град. От 17:30 ч. на 19 май ще бъде открита изложбата “Антично въоръжение от първото хилядолетие преди Христа” с експонати от фонда на Регионален исторически музей – Шумен.