Градски парк
Градски парк / Дарик Добрич
Екипът на Областен информационен център – Добрич кани на заключително събитие, част от националната кампания „Заедно за Европа“. То ще се проведе от 10:00 часа на сцената до скейтпарка в градски парк „Свети Георги“ и ще включва две прояви на открито.

Едната е спортно-образователна надпревара с участието на 8 отбора от област Добрич. Участие ще вземат ученици във възрастовата група от 5 до 7 клас, участници в извънкласните дейности по проект „Твоят час“, финансиран по Оперативна програма „Наука и образование за интелигентен растеж“. Ще има спортно-развлекателни игри, тематично свързани с информационните поводи на кампанията.

Паралелно от 10:00 часа ще се проведе стрийт арт масово рисуване „Цветовете на Европа в Добрич“ на европейска тематика, с което сивите бетонови стълби в парка между ПМГ „Иван Вазов“ и Летен театър ще се превърнат в сцена на творчески идеи. Жителите и гости на Добрич трайно ще преобразят част от градското пространство като го наситят с цветове и послания за сигурна и защитена, просперираща и устойчива Европа.

Събитието е част от Национална кампания „ЗАЕДНО за ЕВРОПА“, която мрежата от 27 Областни информационни центъра в Република България изпълнява в периода от 10 март – 20 май 2017 г.