Студенти от ВУМК ще участват в международно състезание за мениджмънт в туризма
Студенти от ВУМК ще участват в международно състезание за мениджмънт в туризма / Дарик Добрич

Отбор от четирима български студенти ще вземе участие в международното състезание European Mise en place cup, съревнование между европейски висши училища по мениджмънт в туризма. То ще се проведе през януари 2012 г. в Амстердам, Холандия. Отборът, състоящ се изцяло от второкурсници в специалност "хотелски мениджмънт" във Висше училище Международен колеж в Добрич, е единственият поканен от страната.
В Холандия ще се представят Мария Христова от Враца, Фетия Ахмедова от Шумен, Димитър Йорданов от Пловдив и Гочо Господинов от Бургас.

Тази година, освен от България, в състезанието ще вземат участие над 30 студентски отбора от 10 държави, сред които Швейцария, Австрия, Франция, Германия, Чехия, Испания, Великобритания.

За да достигнат до първото място, студентите трябва да се състезават в три кръга, които включват заснемане на видео клип, в който младежите трябва да представят себе си, страната си и училището от което идват; разработване на проект на тема „Жената като икономически фактор в туризма" и трети кръг, в който ще бъде поставена задача от организаторите. Допълнително задание на студентите, спуснато от техния преподавател, е да намерят частично финансиране на своето участие, информират от ВУМК. В момента младежите търсят спонсори за представянето си. Те смятат, че подобен тип реклама би била удачна за различни браншове. Желаещите да ги подкрепят, могат да намерят информация във Фейсбук страницата им - EMCup2012_IUC".