Стреляха по колата на съдия от Районния съд в Каварна
Стреляха по колата на съдия от Районния съд в Каварна / Petel.bg

Неизвестни са стреляли по автомобила на 39-годишния съдия в Районен съд - Каварна Димитър Димитров, съобщи Дарик – Варна. Сигнал за инцидента е получен тази сутрин малко преди 8 часа в Областната дирекция на полицията във Варна.

Разследващите са установили, че по колата "Фолксваген Голф", паркирана пред дома на магистрата на варненската улица "Гаврил Кръстевич", има около 20 попадения, най-вероятно от сачми. Извършен е оглед на местопроизшествието. Установен е калибърът на използваното дълго оръжие.

Димитров споделил, че около 1 ч. тази нощ е чул звуци, които оприличил на изстрели, но не е реагирал. Тръгвайки за работа установил, че по колата му е стреляно. По случая е образувано досъдебно производство срещу неизвестен извършител за унищожаване на чужда собственост, заяви пред Дарик- Варна говорителят на Районната прокуратура във Варна Вяра Алексиева. Текстът от Наказателния кодекс предвижда по 5 години затвор.

Разследващите работят по няколко версии, от които засега няма водеща.

Междувременно колегите на съдия Димитров от Окръжен съд-Добрич и Районен съд – Каварна осъдиха остро посегателството срещу магистрата. Те изразиха пред медиите безпокойството и възмущението си от случилото се. „Надяваме се, в най-скоро време да бъде установен извършителят и причината за нападението”- коментира председателят на Окръжен съд – Добрич Енчо Енчев. Двете съдилища ще окажат необходимото съдействие на органите на реда за изясняване на случая.

Съдия Димитър Димитров работи в Районен съд – Каварна от 2006 г., а преди това е бил следовател в Окръжна следствена служба –  Варна. В Районен съд – Каварна Димитров гледа предимно наказателни дела. За 07.07.2011 г. са били насрочени за разглеждане от него общо 6 наказателни и граждански дела.