Станислав Колев е сред финалистите в международен конкурс за карикатура
Станислав Колев е сред финалистите в международен конкурс за карикатура / Дарик Добрич

Нашият колега – операторът и фотограф Станислав Колев е сред финалистите в международен конкурс за хумористична графика, обявен по повод 70 години от създаването на ООН.

От 101 одобрени участници от цял свят има четирима българи, сред които е и добричлията Станислав Колев. Според регламента на конкурса всеки автор може да участва с максимум 3 рисунки. Станислав е изпратил само една творба, която е одобрена от международното жури. Темата на конкурса е „Проблеми, вълнуващи света”. Най-експлоатирани от творците са били теми като тероризма, бежанската криза, войната в Близкия Изток и др. Станислав  е разработил темата с атентата във френския вестник „Шарли Ебдо”. Неговата рисунка представлява гълъб с разперени криле, понесъл в човката си молив, от който капе кръв. Символиката е, че това е кръвта на загиналите френски журналисти.

Победителите в конкурса ще станат ясни на 10 декември.

Само за последните няколко месеца Станислав е участвал в няколко международни конкурса, в които карикатурите му са селектирани  в представителните изложби на събитията   – в Аржентина, Италия и Браила – Румъния. През 2011 г. е последната му изложба – карикатура.

Стискаме палци за успешно представяне на Стас в поредното предизвикателство пред таланта му!