Ядем имитация на шоколад
Ядем имитация на шоколад / netinfo
„В търговската мрежа масово се предлага имитация на шоколад. Той не отстъпва по вкус на оригиналния качествен шоколад. Разликата е в продуктите, вложени за неговото производство”. Това заяви Ради Стамболов, вицепрезидент на Евро-ток България и един от най- добрите сладкари в страната. Пред студенти от Кулинарната академия в Добрич, майстор-готвачи и ученици от гимназиите по туризъм в Добрич и Варна той изнесе първото по рода си шоколадово представление.

Проявата е част от инициативата ”Кулинарен театър” на Кулинарната академия към Международен колеж Албена. Единствен гарант за изключителното качество на шоколада и направеното от него изделие е името на майстора, каза още Стамболов. Като такъв майстор-шоколадиер Ради Стамболов посочи добричкия сладкар Димчо Димов.

Стамболов дабави, че невинаги високата цена на шоколада е гарант за качествено изделие. Според него майсторът е този, който трябва да гарантира с името си за качествения продукт. Пред аудиторията сладкарят демонстрира нестандартни рецепти от шоколад. Направени бяха спагети от шоколад, а също пица от шоколадов блат, гарнирани със захаросани плодове и с настърган „пармезан” от бял шоколад.